bo    

 

 

 

 
 

Waarom Carnibest?                                               

Huisdierenbezitters raken steeds meer overtuigd van het feit dat er een relatie bestaat tussen voeding en gezondheid. Voor carnivoren, de verzamelnaam voor vlees-/ en prooieters, geldt dat zij dagelijks verse voeding nodig hebben. Gekookt, gebakken of anderszins verhitte voeding past niet bij de dagelijkse voedingsbehoefte van deze groep dieren.

Het lichaam van het dier functioneert optimaal als het ‘levend voedsel’ krijgt. Onder levend voedsel voor carnivoren verstaan we vers spiervlees, rauwe botten, vers orgaanvlees en verse groenten.

Indien het lichaam continu ‘dood voedsel’ krijgt zal het hier op den duur last van krijgen. Dit kan zich onder andere uiten in verminderde weerstand en tal van (chronische) aandoeningen. Uitgebalanceerde verse voeding voor carnivoren zorgt ervoor dat het lichaam goed gevoed wordt en beschikt over veel energie. ‘Dood voedsel’ vergt van het lichaam energie voor de vertering. Omdat het voedsel niet aansluit bij de natuurlijke behoefte van carnivoren levert het inwendige stress op aan de spijsverteringsorganen die hierdoor minder goed hun werk zullen gaan doen op termijn. Uiteindelijk resulteert dit in o.a maag-/darmklachten, huidproblemen, suikerziekte, verminderde weerstand etc.

Carnibest is een complete, gezonde diepgevroren voeding bestaande uit vers vlees, rauwe botten, verse groenten, plantaardige olie en een klein deel witte rijst, de meest natuurlijke ingredienten die uw hond, kat of fret nodig heeft. Er zijn verschillende varianten Carnibest verkijgbaar die rekening houden met de verschillende behoeften van dieren en eventuele aandoeningen zoals bijvoorbeeld allergieen en suikerziekte.

Hieronder volgt een beknopte opsomming van de voordelen die Carnibest biedt voor uw huisdier.

 • Honden en katten die worden overgezet op de verse voedingen van Carnibest worden zichtbaar vitaler en bouwen in korte tijd veel weerstand op waardoor ze minder vatbaar zijn voor allerlei ziekten.
 • Het gebit blijft schoner omdat er geen toegevoegd zetmeel en calcium in de voedingen aanwezig is. Blikvoeding veroorzaakt wel tandplak, een goede verse voeding als Carnibest doet dit niet.
 • Honden en katten produceren stevige ontlasting waardoor anaalklierproblemen worden voorkomen.
 • De verteerbaarheid van Carnibest is zeer hoog, dat wil zeggen dat honden en katten daardoor weinig ontlasting produceren wat o.a goed is voor het milieu.
 • Carnibest bevat geen bindmiddelen, conserveringsmiddelen, geur- kleur- en smaakstoffen.
 • Alle grondstoffen in Carnibest zijn 100% goedgekeurd voor menselijke consumptie envoorzien van EG-keurmerk. Het vlees is afkomstig van Hollands vee en staat onder strenge controle.
 • Carnibest bevat o.a vers rundvlees, vers lamsvlees en vers kippenvlees. Ook bevatten de maaltijden voor honden verse gepureerde groenten, gepofte witte rijst, plantaardige oliën, vitaminen en mineralen. De maaltijden voor katten bestaan ook uit vers rundvlees en vers kippenvlees, gepofte rijst, plantaardige oliën en vitaminen en mineralen.
 • Carnibest is gegarandeerd vrij van varkensvlees.
 • De grondstoffen in Carnibest zijn vers en onverhit waardoor alle natuurlijke vitaminen en mineralen behouden blijven. Ook de aminozuren blijven intact waardoor een natuurlijk menu zeer dicht benadert wordt, denkende aan een prooidier.
 • Carnibest bevat geen gluten, welke allergische reacties kunnen veroorzaken bij honden en katten. Alle voedingen zijn hierdoor geschikt voor honden die allergisch zijn voor o.a tarwe en mais.
 • Alle grondstoffen zijn absoluut dierproefvrij, alsmede het eindproduct.
 • Carnibest is ideaal voor moeilijke eters, praktisch iedere hond en kat is verzot op deze voedingen.